Instar SpaceWalker Runtime


Hivatalos weboldal 

Üdvözlöm Önt az Instar SpaceWalker Runtime oldalán! Ez a program a SpaceWalker scriptnyelven megírt programok futtatására alaklmas. A SpaceWalker Rutime inygenesen elérhető, és letölthető bárki számára, és egyaránt használható ingyenes alkalmazás.
Rövid bemutatkozás

 

Rövid bemutatkozás:

A SpaceWalker egy univerzális scriptnyelv. A programok fordítás nélkül kerülnek értelmezésre, így egy egyszerű szövegszerkesztővel (jegyzettömb) is kényelmesen módosíthatóak, javíthatóak, fejleszthetőek. Dinamikus változókezelésének, és fejlett grafikai megjelenési képességeinek, hálózatkezelési képességeinek, valamint matematikai értelmezőjének köszönhetően egyszerűen lehet benne akár összetett feladatok ellátására szolgáló programot is írni.

Az oldalon található scriptekről:

Az oldalon letölthető scriptek mind az Instar Spacewalker Runtime környezetre épülnek. Ez a környezet egy oylan egyedi scriptértelmező nyelv, amelynek fejlesztésekor elsődleges, és kizárólagos szempont volt, hogy a felhasználó álltal gyakran elvégzett, összetett műveleteket gyorsan, egyszerűen lehessen leprogramozni, valameint egységes, egyszerű grafikus felületet adjon a scriptek könnyű használatához.

Futtatási környezet:

A scriptekhez szükséges Instar Spacewalker Runtime (korábbi nevén NSYStems SpaceWalker Runtime Environment) környezet gyorsan és egyszerűen telepíthető, nem igényel informatikai ismereteket. A hozzá készült scriptek pedig a futtatókörnyezet telepítése után már alkalmazásként viselkednek, és ugyanúgy használhatóak, mint a jelenleg is a gépünkön lévő alkalmazások. A Spacewalker fejlesztésekor már a legelejétől ügyeltünk a biztonságra, így a scripteket is biztonsági szabályok korlátozzák alapértelmezés szerint. Így mindíg nyomon követhetjük, hogy az álltalunk akár kevésbé megbízható script tényleg azt csinálja-e, amit várunk tőle, vagy esetleg megpróbál kártékonyan tevékenykedni a gépünkön. Ezen kívüla gépünkön lévő scriptek számára külön házirendet alkothatunk, amellyel korlátozzuk azok működését, hogy egy esetleges későbbi módosítás, vagy programhiba eredményeként nehogy kárt tegyen rendszerünkben. Így a scriptek nem csak kényelmes használatot, hanem kockázatmentes munkát is kínálnak számunkra.

Amennyiben még nem rendelkezik a szükséges futtatókörnyezettel, innen letöltheti azt. (jelenleg nem elérhető, várhatóan 2008 márciusban indul a publikus tesztelés)

Képlopatok, változások naplója itt.

Letölthető scriptek

Sajnáljuk, de jelenleg nincs nyilvánosan elérhető script az adatbázisban. Kérjük, próbálja meg később.

Régi tartalom: (Archív, átdolgozás alatt)


Miért éri meg SpaceWalker scriptet fejleszteni?

Számtalan indok áll a SpaceWalker scriptnyelv mellett. Ezek közül a legfontosabbak a gyors alkalmazásfejlesztési lehetőség, valamint a multiplatform fejlesztések jelentős egyszerűsödése. A SpaceWalker mindíg a használt operációs rendszer grafikai stílusát veszi át a futó program számára, valamint a többnyelvű programok fejlesztését is beépített fogalomtárával segíti. Így úgy lehet többynelvű programot fejleszteni, hogy a fejlesztő igazából csak egy nyelven írja meg a programot, és a fordítást már a SapceWalker runtime végzi el a felhasználó számítógépén. De ez csak néhány tulajdonság a SpaceWalker előnyeiről, amennyiben kíváncsi többre is, töltse le, próbálja ki, tanulmányozza a dokumentációt és a mintaprogramokat. Reméljük, hamarosan már Ön is a Spacewalker Elégedett felhasználói közé fog tartozni.

Letöltés

Jelenleg a SapceWalker Runtime Environment még kezdetleges fejlesztési fáziban tart. Az első nyilvános tesztváltozatok 2008. március környékére várhatóak. Türelmét és megértését előre is köszönjük!