BlogÓl - ahol a blogom lakik

Én mindíg valami világmegváltó hülyeségen töprengek. Most például azon, hogy valyon milyen színű lehet egy kocsi? Mert mostanában rengetegszer látom kiírva, hogy kocsiszín, de mindíg más színnel...

A két tehén története 2008.02.22

Manapság egyre népszerűbbek a gazdasági válság hatására a két tehén és a politika összefűzése. Ennek mintájára szakmámhoz méltóan megalkottam a két tehén és az informatika fogalmát :) Íme: 

Windows

Van két tehened. Amikor kihajtod őket legelni, az egyik végzetes kivételt okoz, és összecsuklik. Erről autómatikusan hibajelentést is küld. Ahhoz, hogy újra működésbe hozd, az Ügyfélszolgálat szerint ki kell cserélni a máját, a veséit, a lépét, és agyát. Így is teszel, de semmi változás. Az Ügyfélszolgálat tanácsa alapján feltelepíted a Tehén 2.0 Ultimate verziót. A tehén kinyitja a szemét, és keservesen bőg. Veszel egy új, erősebb tehenet. Áttelepíted a Tehén 2.0 rendszert, és az összes adatodat erre a tehénre. Másnap reggel kihajtás közben végzetes kivételt okoz, és összecsuklik.

 Linux

Van két tehened. Ebből aze egyik hardveresen kompatibilis a legfrissebb MU linux 8.3-al. Particionálod, feltelepíted. Ezek utána  tehén zöld tejet ad. Utánaolvasol az interneten, és rájössz, hogy a /etc/milk/color/milkColorConf.cfg fájlban kell a theMilkColor kulcsnak megadni a kívánt tej színének a hexa kódjából képzett MD5 összeget. Ezt megadva a /etc/init.d/milk restart parancsal újraindítod a tej daemont, és most már fehér a tej, csak még nem eszi a füvet. Ekkor elkezdesz debuggolni, és rájössz, hogy a grasseater daemon nem indul el. Megpróbáldio grafikus felületről konfigurálni, de végül egy kézzel írott konfiggal tudod működésre bírni. A maradék 67 szolgáltatást is hasonlóan behangolod a következő években. Másfél év múlva van egy tökéletesen konfigurált és működő tehened, meg egy másik, aminek még nem végeztél a telepítésével.

MAC

Van két iCow tehened. Kizárólag iGrass füvet esznek és csak is iBottle üvegbe lehet megfejni belőlük a tejet. A hozzájuk mellékelt CowOSX nagyon látványossá teszi őket, és megalapozza köztük a teljes kompatibilitást. És még így is ezen két tehén az összes tartozékával csak négyszázharminchat trillió milló csillóba került.


Továbbá igérem, hogy a közeljövőben igyekszem gyakrabban frissíteni az oldalt. Becs szó :)

Boldog Karácsonyt! - 2008.12.24

 Ezúton kívánok minden kedves olvasómnak Békés, szeretetben gazdag, Boldog Karácsonyi Ünnepeket, és Vidám Új esztendőt!Ígérem, a 209-es évben többet fogok foglalkozni a bloggal, bár már lehet senki nem olvassa, de legalább a megnyugtató tudatom meglesz, hogy azért nem hanyagoltam el.

Rozikának - 2008.06.11 

 Ezen blogbejegyzés kizárólag Rozika kedvéért készült. Mivel hajnali 1 múlt, így inkább csak vicceket gyüjtök bele, majd, meg némi elmélkedést. Először is kezdem néhány meglepő ténnyel magamról: például kevesen tudják, hogy tudok kottát írni. Szó szerint csak írni, mivel a kottaolvasáshoz már nem értek. így amikor a rádióban szól egy szám, néha belegondolok, hogy "héjj, ezt lehet hogy én írtam!". Aztán meg nagy sportrajongó vagyok, a TV előtt mindíg első sorból nézem a közvetítést. Aztán sokszor elgondolkozom azon, hogy a magas házakat miért nem fejjel lefelé kezdik építeni, hiszen akkor sokkal könnyebb lenne a tetejére feljuttatni a munkásokat, meg azon, hogy a dobozokra miért az itt nyílik feliratot írják csak rá, és azt miért nem, hogy valahol máshol nyílik. Aztán az is érdekes kérdéseket vet fel, hogy majd az űrkorszakban miből fognak megélni a szegény muzsikusok, ha a holdon nincs levegő, amivel szájharmónikázhatnának. De akárhogy is gondolkozom a jövő dolgain, a végén mindíg oda jutok, hogy igazából csak Lineáris algebrát kéne tanulnom, csak elkalandoztam :D

Technikai fejlődés - 2008.04.01

Mától a Blog hivatalosan is témát vált. A továbbiakban a kvantumechanika és a fizika érdekességeiről, továbbá a vegyipar izgalmas új találmányairől fogok írni. Utóbbiről főként kockacukor kedvéért. A kvantumfizika teréről a következő megállapításokat szűrtem le: ha a fizika nehéz, és a kvantumfizika nehezebb, akkor a kvantum csakis a "nehezebb" szót jelentheti. Ezek szerint ha az emelt szintű érettségi nehezebb, akkor a kvantum az emelt szinonímája. Tehát ebből az következik, hogy ha felemelek valamit, akkor azt kvantumálom.  Úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy magyarországon a gázárak kvantumálódtak.  Ez persze nem oylan lényeges, mint a tér és az idő közötti összefüggés, de azért hasznosabb, mint a Logika vizsgára való készülés

már csak 992 év 3000-ig. Nagyon várjuk.

 Idén, mint mindíg, most is nagy fejlesztésekbe fogtam, remélvén, hogy megváltom vele a világot. Ezen átfogó és összetett terv első állomása a saját programozási nyelvem. Mindenféle egyedi ötlettel akartam előállni, amivel majd azt mondhatnánk rá, hogy hát ez "nagyon zsír". Első az volt, hogy jó lenne, ha tudna beszélni is, és könnyű lenne beszélő programokat fejleszteni benne.  A hangrendszert, az úgy nevezett. Text-To-Speech (TTS) program valósítja meg, amely bármely szöveget képes hanggá alakítani. Szerencsés esetben pont azzá a hanggá, amit egy rendes beszélő is kiadna, ha elolvasná a szót. Vagy úgy, mint az enyém, ami olyan mint ha Darth Vader egy vedlő Woockieval a szájában próbálna Modern Talkingot énekelni. De hát ez van. Másik nagy problémám, hogy ahány ember, annyi gép. mondjuk ez még nem is probléma, hiszen ha kétszerannyi gép lenne, akkor a fele mindíg üresen porosodna, ha meg csak egy közös lenne, akkor mindíg azon menne csak a vita, hogy ki nem ürítette ki maga után a lomtárat, és hogy miért rózsaszín már megint a háttér. így viszont, hogy mindenkinek van egy saját, de azt aztán úgy állítgathatja, ahogy neki tetszik, előfordul, hogy egyiküknek firefoxa van, másikuk operája, harmadikuknak netscapje, negyedikük orrpolipja, ami koráánt sem nevezhető heterogén környezetnek. Ha az orrpolipot nem is, de a többit viszont illene támogatni. Éppezért még nagyon sok munka van hátra, hogy legalább mindnekinek rendesen működjön, de ne legyen IE mánisákus sem, mondván, hogy az mindenkinek van (és még csak nem is igaz, mert nekem pl pont nincs) Meg még persze sok más problémába is beleütköztem, de hát a programozói élet olyan, mint a matematikusi segédeszköz nélkül: csak magunkra számíthatunk! Majd még jelentkezem!

üdv: koncsillag @ gépház

Gondolkoztam, tehát gondola vagyok - 2007.12.14.

 Nos, közkívánatra folytatódik a blogom. Remélem senki nem fog a falra mászni, de ma fárasztó napom volt, és ebből adódóan fárasztó vicceket gyártottam. Szériagyártásban. Szóval a gyenge idegzetűeknek szerintem eddig elég is olvansi. Például Matek alapozáson végre volt egy kis sikerélményem. Megvédtem a falumat Travianban :).  Továbbá rájöttem, hogy egy csomó ritkán használt kifejezésre van rövid szavunk. Például a mórok által használt szövetből készült tárolóeszközt röviden csak MorZsák-nak hívjuk. Meg hát a "Mikulás PiroskaBáttya" is csak utalás a rokoni kapcsolatra a Mikulás és Piroska között. továbbá még ott van egy külön egy szó a Porzsa Gyuri, és a csalája szó rövidebb használatára is: Porzsák(ok). Gondoltam nekünk is illene néhány ilyet kitalálni az egyetemre, ezzel is időt és energiát spórolnánk meg egyetemi beszélgetéseink közben. Valamint felérne egy 128 bites RSA titkosítással is, de ez most mellékes. Úgy, mint a telefonközpont. (az is mellékes, sok melléke van) De például jól hangzik a SZAR , ami a Számítógép ARchitektúrák tantárgy rövid megfelelője, valamint a DICK, a Digitális és Informatikai Csoportok Képviselete. Továbbá tudomásomra jutott,  hogy a Mikulás illegálisan dolgoztat hódokat Afrikában, de erről majd csak legközelebbi cikkemben teszek említést. Addig is kellemes karácsonyt :). 

A karácsonyi blogtalanság túlélése céljából pedig itt vagyon a rég megígért absztrakt kép:

(Mielőtt bárki megkérdezné, nem tudom mit ábárázol. Címe sincsen.)

Folytatás - A dátumot lusta voltam megnézni

 Tudom, ígértem, hogy lesz absztrakt kép, amőbaszeksz, és sok minden más érdekes dolog, de sajna így hajnali 1 környékén lusta vagyok ezzel mind foglalkozni. Legközelebb bepótolom lemaradásomat, de addig is kárpótlom az olvasóközönséget valamivel. Sajnálattal jelentem be, hogy RSS forrás, és egyéb csemegkék is váratnak még magukra, főként tehnikai okok miatt (fogalmam sincs, hogy kell csinálni), de már dolgozom a probléma elhárításán (szorgosan keresgélek a google-n). Viszont fárasztó vicceket, és hülye gondolatokat még RSS nélkül is tudok írni. (tudom, a bejegyzés végére sokan azon fognak morfondírozni, hogy miért is nem az RSS-el foglalkoztam. Tőlük előre is elnézést!) Jó hír a sok rosz után, hogy legalább a pontos időt már jelzi a blogom. Igaz, erre semmi szükség, de hát ha csak ez megy, akkor tessék ennek örülni. Amúgy ma azon gondolkoztam (főként matematika alapozás óra alatt, de kicsit utána is), hogy mennyivel is könnyebb művészi blogot írni, mint vicceset. Mert hát a művészi blog arról szól, ami éppen eszébe jut a készítőnek. Ha nem tut eszébe semmi, akkor valami hülyeségről ír. Ha ezt sokáig csinálja, akkor átvált meg nem értett művészbe. És ezzel még valaki képes felvágni is. Na, de hogy ha már nem művész akarok lenni, akkor tessék; egy kis gondolkodtató, mely tökéletesen bebizonyítja, hogy az emberek buták (a tézist 1 fős nem reprezentatív kérdezősködés alapján állítottam fel): Kérdezz meg egy embert, hogy "Mi a különbség a burgonya és a Zsiráf között?". A legtöbben azt fogják mondnai, hogy nem tudom. És még csodálkoznak, hogy elmennek a zöldségeshez, aztán átverik őket -_-. Érthetetlen. Amúgy van egy érdekes elméletem, úgy hívják, hogy káoszelmélet. Le is szerettem volna írnid, hogy mi az a káosz, de valahogy nem megy. Pedig érzem, itt van a fejemben. Végül eg yjópofa vicc (legalábbis nekem tetszett:

Egyik páciens a másiknak:
- Az orvosom azt mondta, hogy paranoiás vagyok.
- Igen? Ezt így kijelentette elõtted?
- Hát, igazából nem mondta, de ezt gondolta...

Majd még jelentkezem.

üdv: konqueror@gépház

Hétvége - 2007.11.10 

 Itt a 7vége.  Sajna ez most nem dominó7 díjcsomag, itt csak két napos. De hát majd kárpótol a jövő csütörtök, amikor is  dékáni szünet lesz :-). Bár én akkor dolgozni fogok, de hát azért még úgy is jobb, mint a semmi. Különösen, hogy nekem csütörtökön van a legtöbb órám. Most az Unix beadandót kellene dolgoznom. Ugyanis annak a határideje még kb 10 nap. És az bizony nem sok. De majd holnap, gondolom magamban. Viszont holnap tényleg nekiesek. Ma még addig is "fura" blogokat olvasok, vagy nem-tom :-). Ezt minimum egy ember még érti rajtam kívül is a világban, még ha ő nem is olvassa ezt. Bár ki tudja. Végülis nem csak a világ kicsi, hanem az internet is. Bizonyítás  itt. Második bizonyíték, és link papucsállatkapornóra pedig itt található. Ja, és pártot fogok alapítani. Már több oldalt kitöltöttem, nem sok választ el tőle, hogy hivatalosan is lehessen jelentkezni a Nemzeti Paralelpipedon Pártba. No meg  a hivatalos pártoldalt és pártemblémát is meg kell még csinálnom. Na de addig is, amíg ezen dolgozom, addig mondjuk megtervezem, hogy hogy fogok eltévedni az erdőben éjjel. Az ugyanis mától hivatalosan is szerepel az "egyszer szeretném életemben megtenni" listámon. Meg ma írtam egy zenét is. Bár sajna kottát csak írni tudok, olvasni nem, de így legalább mindíg bennem lesz az érzés, amikor a rádióban egy új sláger szól, és emberek milliói tombolnak rá, hogy "Hé, ezt lehet, hogy én írtam!".  Végezetül pedig, hogy felcsigázzam a hangulatot, bejelentem, hogy épp egy képen dolgozom, amit remélhetőleg  a következő alkalommal majd meg is jelentetek itt. Kíváncsi vagyok, ha készítek egy absztrakt képet, hányan mondják ár, hogy látnak benne valamit. Addig is mindenkinek további szép napot!

üdv.: konqueror@gépház

Második! - 2007.11.08

Gondolatok az egyetemről. Ugyanis most itt ülök, még van kb fél órám, hogy kezdődjön a Bevezetés a programozásba nevű matematika órám, és nincs jobb dolgom, mint hogy írom a blogom. A mai nap vegyes. Optimistán nézve: Már csak egy előadás van hátra, a lineáris algebrát értem, jó ZH-t írtam belőle, és messze nem fogok belőle megbukni, talán még le is vizsgázok. A matalap ZH-m is még jó lehet, feltéve, ha sikerül a következőt 22 pontosra írni legalább. A mostani alapján, ha kicsit jobban odafigyelek, akkor ez menni fog, mert most is meglett volna, ha nem mindjárt  második sorban elvétek egy komoly elírást. Kicsit pesszimistábban: Csak lineáris algebrából nem bukom meg, és még este 8-ig ülhetek egy előadáson. De hát ez van. Hülyeségeken ma is gondolkodtam, meg hülye viccek is jutottak bőven az eszembe, de asszem ezekkel inkább nem a blog-olvasókat terhelem. Inkább csinálok majd egy külön oldalt neki, aztán ha valaki oda megy olvasni, az már vessen magára. Apropó, mit vet a kövér paraszt? Nagy árnyékot. Remélem ezek után támogatod, hogy külön oldalon írjam a többi hasonlót.  Inkább most valami hasznosat írok. például bebizonyítottam, hogy nem vagyok hülye :-) A bizonyítás nagyon egyszerű, megosztom veletek is. Ugyanis a Bevmat tanárunk azt mondta, hogy a bevmat ZH olyan dedós szinten van, hogy azt minden hülye megírja kettesre. De én nem így tettem, tehát nem vagyok hülye. :-) És leszűrtem, hogy továbbá a csoportom 90 %-a még annyira sem volt közel a ketteshez, mint én, tehát ők még annyira sem hülyék, mint én. Ja, és Zsolt: A Nórival negyed négyig beszéltél MSN-en, így esélyt sem hagyván arra, hogy bejöjjön infótörténetre... Most hogy fogsz új rekordot dönteni? Komoly dolgokat asszem majd csak a következő alkalommal fogok bejegyezni ide, Linalg és Matalap Gyak után valahogy nincs erőm gondolkozni. Ígérem, legközelebb értelmesebb bejegyzés születik. Addig is minden jót, megyek órára. Üdv.: KonquerElső!

Nos, útjára indítottam saját kis blogomat. Hogy miért is tettem így? Az bizony hosszú történet. Mostanában rengeteg blogot látok, és egyik sikeresebb a másiknál. Például a rosszpcjatekok.blog.hu (amelyet jómagam is rendszeresen látogatok) már a TV-ben is többször szerepet kapott, de más blog oldalak is, mint példáula  "tékozló homár" is nagy népszerűségnek örvendenek. Nos, mível tisztában vagyok vele, hogy énnekem sem ilyen jó ötleteim, sem ilyen jó fantáziám nincs egy blog vezetéséhez, így már most sejtem, hogy továbbra sem én leszek a legolvasottabb. És hogy akkor mégis miért indítom el? A kérdés jogos. Alternatív magyarázat lehetne az is, hogy ez az egyetlen blog oldal, amit a google megtalál a paralelpipedon kifejezésre rákeresve is, bár ez gondolom nem sokakat izgat. Viszont az már sokkal jobb érv lenne, hogy olyamivel foglalkozom, és olyan összeállításban, amivel mások és máshol egyáltalán nem. Persze ennek lehet, hogy az az oka, hogy ez senkit sem érdekel, de hát az nem baj. Legfeljebb olyan lesz a blogom, mint az absztakt festmény - értelmetlen, de bármit rá lehet mondani. Amúgy meg számítani kell, hogy a fárasztó vicceket  atechnikai hírekkel fogom majd vegyíteni, néha megemlítem a macskámat, továbbá nyavajgok a közelgő, vagy nem rég írt ZH-k miatt. De azért mindezek mellet kgyekszem majd olyan témákat is felrakni, amelyek mondjuk érdekelnek valakit. Ha jobbat nem találok, akkor az időjárást. Bár remélhetőleg túraképekkel is szolgálhatok majd, amelyek ugyanazt ábrázolják, mint az időjárási felvételek, csak nem felülről nézve, és nem olyan kicsiben. Meg még van egy csomó ötletem, hogy miről is fogok írni, vagy legalábbis, hogy miről kellene, úgyhogy már csak idő, lustaság, és kedv kérdése, hogy hogyan alakul. Addig is üdvözletem: Konquer